Ismerjen meg minket!

Sárisáp-Annavölgy

Több, mint 27 éve lendületlenül folytatjuk községeink védelmét az itt élő lakosság nagy megelégedésére.

ALAPÍTVA

1995-ben

Történetünk

1995-ben az első éjszakai járőrözés után 31 fővel alakult meg a Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület, amelynek akkori elnöke Pál József volt.
2003. március 09-től  új elnökünk Kun Csaba lett.

1995. óta működik a polgárőrségünk Sárisáp-Annavölgy területén, akkor még egy közigazgatás alatt volt a két település, azonban 1997. január 01-től Annavölgy külön önálló közigazgatássá vált. Egyesületünk a  vezetőségünk valamint a tagjaink egyhangú döntése alapján nem vált szét.
Lakosságunk együttes létszáma meghaladja a háromezer ötszáz főt. Tagjaink rendszeresen járőröznek éjszakánként Sárisáp-Annavölgy utcáin.

Korábban szinte minden hétvégén történtek betörések, lopások, valamint rendszeres közúti balesetek. A Dorogi Rendőrkapitánysággal adott közös szolgálatokkal, rendszeres éjszakai gépkocsi igazoltatásokkal igyekeztünk e problémák visszaszorítását, megfékezését eszközölni. Tagjaink eleinte éjszakánként gyalogosan valamint saját gépkocsijaikkal járőröztek, ami igen nagy problémát jelentett mivel a két község közt nagy a távolság.

bemutatkozás

Igyekszünk kiszűrni a gyanús jelenségeket, járműveket, illetve személyeket. Megfigyeléseinkről másnap (intézkedési igény esetén azonnal) értesítjük településeink önkormányzatait, illetve  a Dorogi Rendőrkapitányságot. 2003-ban a Tatabányai Rendőrkapitányságtól kaptuk meg az első járőrautónkat, egy Skoda fábiát, amit később lecseréltek egy Lada nívára.

Egyesületünk elfogadta a Szervezeti és Működési Szabályzatot, az Alapszabályt és vezetőséget választottunk magunk közül. Megállapodtunk abban, hogy figyelőszolgálatokat látunk el az éjszakai órákban, ha intézkedésre van szükség riasztjuk a rendőröket és az illetékes személyeket. Körzeti megbízottunk folyamatosan segíti egyesületünk zavartalan működését valamint tanácsokkal lát el minket.

Járőreink elsősorban hétvégenként éjszakai járőrszolgálatot látnak el. Folyamatosan segítjük Önkormányzataink, Óvodáink, Iskoláink által rendezett Falunapi rendezvények, Ünnepségek, Bálok zavartalan lebonyolítását. Közúti balesetek estén forgalom irányítással segítjük  a helyszínelő járőrök zavartalan munkáját.  Tanév kezdetekor iskoláink előtt segítjük a kisiskolások balesetmentes átkelését az úttesteken. Időközönként a Posta felkérésére kísérjük a kézbesítőiket, ha nagyobb összegű kézpénzt szállítanak.

Egyesületünk  működésének fő célja a két falu közigazgatási határán belül a bűnmegelőzés visszaszorítása. A rendszeres megelőző járőrszolgálat eredményeképpen településünkön lényegesen csökkennt a betöréses lopások, az autófeltörések és a gépjárműlopások száma.

Polgárőrségünk  az éves tagdíjbefizetéseken kívül önkormányzati támogatásokból, közfelajánlásokból tartja fent magát. A befolyó összegeket a működéshez szükséges eszközök beszerzésére és a működés költségeire fordítjuk.

2006-ban a Sárisápi Önkormányzat jóvoltából irodaépületet kaptunk, melyet számítógéppel illetve internet kapcsolattal szereltek fel.

A vezetőség folyamatosan megtartja ülését, melyet taggyülés követ.

A Polgárőrség lakosság észrevételeivel, panaszaival is foglalkozik. Azokat meghallgatva eldöntjük, hogy a Polgárőrség illetékes-e a téma megoldásában. Amennyiben más az illetékes, a problémát továbbítják a megfelelő szervhez.

Munkánkról, eredményeinkről évente egyszer Közgyűlésen számolunk be.

20k+

Szolgálatban töltött óra

2

Község

24

Polgárőr

27

Éve a lakosság szolgálatában

Kun Csaba
SAPE és a KEMPSZ elnöke

1969. október 10-én született, három felnőtt gyermek édesapja. Az 1995-ben megalakult Sárisáp-Annavölgy Polgérőr Egyesület alapító tagjaként kezdte meg a munkásságát. 2006-ban az egyesület elnökévé választották, elvégezte a Polgérőr Akadémiát és a vezetői képzést. 2008-2014 között a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség Közlekedési Bizottságának az elnöke volt. 2013-tól a KEMPSZ felügyelő bizottságának a tagja, majd 2016-ban elnöke. 2017 január 21. óta a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, az OPSZ elnökségi tagja.

Számtalan kitüntetésben részesült egyénileg és az egyesületekkel közösen egyaránt. A legnagyobb elismerés 2018. október 19-én érte, amikor átvehette a polgárőrség legmagasabb fokú kitüntetését, a Kopácsi Sándor Érdemrendet. Kitűnő munkakapcsolatot alakít és tart fenn az önkormányzati és területi rendvédelmi tevékenységet folytató szervekkel, civil szervezetekkel.

Csapatunk

Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület

Címünk

2523 Sárisáp, Fő út 123.
Komárom-Esztergom megye

Telefonszámunk

E-mail címünk

Az oldalon található képi és szöveges tartalmak a SAPE ÉS KEMPSZ ® tulajdonát képzik, azokat részben vagy egészében másolni, másodközölni tilos és jogsértő, ezért jogi következményeket vonhat maga után!

Üzemelteti: WhiteSolWeb© Magyarország

SAPE ® – Minden Jog Fenntartva! ©
2022-2023.