NEA PÁLYÁZAT EREDMÉNY

A Sárisáp-Annavölgy Polgárőr Egyesület a NEA által meghirdetett pályázaton 1 200 000 forintot nyert, melyet irodaszer, üzemanyag, formaruha és tárgyi eszköz beszerzésre használt fel.

Ezzel a támogatással lehetőségünk nyílt a már meglévő tárgyi eszközök bővítésére, cseréjére valamint modernizálására. Egyesületünk 1995-ben alakult, és immár 27.-éve végzi töretlen munkáját a két községben. Célunk a biztonságérzet növelése továbbá a bűnalkalmak korlátozásával a bűncselekmények elkövetésének megelőzése és a különböző tulajdonformák védelme érdekében.

Rendkívüli előrelépésnek tartjuk a tárgyi eszközeink beszerzését, hiszen így még szélesebb körben, modernebb technológiával tudjuk szolgálni a lakosságot.

A megvásárolt autós kamera hatalmas segítséget jelenthet a közbiztonság javításában, a közrend védelmében, egy felmerülő szabályszegés, avagy bűncselekmény tisztázásában.

Tapasztalataink szerint már pusztán a kamera megléte is visszatartó erő lehet, hiszen a járőrszolgálatok alatt eddig tapasztalt apróbb közlekedési kihágások is csökkentek.

Formaruha vásárlásával lehetőségünk nyílt az elhasználódott darabok cseréjére, illetve új tagjaink is immár teljes felszerelés birtokosai lehetnek.

Fontosnak tartjuk a folyamatos képzést és a már meglévő ismeretek felelevenítését, hiszen egy közlekedési baleset során számos sérülés felmerülhet. Mivel tagjaink helyi lakosokból állnak, így többször előfordul, hogy a hivatásos szervek előtt már a helyszínen vagyunk, és esetlegesen elsősegélyt kell nyújtanunk. Az ismeretek felelevenítésében is segítségünkre van a megvásárolt projektor és vetítővászon, hisz így az oktatások egy modernebb környezetben zajlanak képi- és hanganyagokkal egybekötve.

A társadalom egyik legkiszolgáltatottabb rétege az idősebb korosztály. A projektor segítségével lehetőségünk nyílik arra, hogy a nyugdíjas lakosságnak szemléltetni tudjuk a csalók újabb és újabb trükkjeit. Sajnos az emberi leleményesség határtalan, így folyamatosan jelennek meg olyan praktikák, amelyek veszélyeztetik az idősek biztonságát. Ebből kifolyólag rendszeresen kell előadást tartanunk a rendőrséggel egyeztetve, hogy a lehető legnaprakészebbek legyenek szeretteink. Ezen program keretében a besurranó tolvajok és csalók legújabb trükkjeit a településeken mintegy 200 nyugdíjashoz tudjuk eljuttatni, így csökkentve annak lehetőségét, hogy ők is áldozatává váljanak ezeknek a módszereknek.

Szeretnénk köszönetet mondani a Nemzetközi Eszközkezelő Alapnak, hogy mindezt lehetővé tették számunkra.